Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Atentát na katolického kněze v Indii

Datum publikace15. 2. 2002, 15.00
TiskTisk

Komunisté v Indii zavraždili katolického kněze.

Indie/KNA: Na katolického kněze v indickém Kochi byl spáchán atentát. Podle zpráv asijské zpravodajské agentury Ucanews byl redemptorista Thomas Xavier Kocherry (61) při odchodu z nádraží přejet automobilem. Za vraždu kněze je odpovědná komunistická odborová organizace CITU. Duchovní, který se velmi angažoval především pro místní rybáře, byl s těžkými zraněními dopraven do nemocnice, kde zemřel.

'Útok na P. Kocherryho je úkladem proti společenství rybářů, za jejichž práva se tento kněz mnoho let zasazoval,' prohlásil zpravodajské agentuře Davis Kurien, sekretář Společenství rybářů z Kochi. Krátce před útokem se kněz setkal s generálním sekretářem Společenství spolupracovníků rybářství spolkového státu Kerala. V Kerale je zaměstnáno cca 135 tisíc lidí v potravinářském průmyslu zaměřeném na zpracování ryb. Přibližně jeden milion lidí je závislý na jejich výdělku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou