Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Dětští zpěváci se setkají s biskupem Lobkowiczem

Datum publikace15. 2. 2002, 16.00
TiskTisk

Již II. setkání schol z celého děkanátu se uskuteční v sobotu 16.2. v Hlučíně.

Hlučín: Dětské scholy, které zpívají při bohoslužbách ve farnostech hlučínského děkanátu, se zítra setkají v Hlučíně. Program zahájí ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz v 9.15 hodin mší ve farním kostele.

Mladí zpěváci se pak vydají do místního Domu dětí a mládeže, kde se v dopoledním programu jednotlivé scholy představí písničkou a vyslechnou si přednášku na téma 'Gregoriánský chorál'. O kořenech duchovní hudby bude dětem vyprávět RNDr. Josef Gerbrich z Brna. Patronku církevních muzikantů připomene scénka ze života sv. Cecílie. Biskup Lobkowicz stráví v Hlučíně celé dopoledne a členové schol budou mít také možnost s ním diskutovat.

Během odpoledního programu se účastníci rozdělí do skupinek a zapojí se do workshopů podle vlastního zájmu. Mohou se blíže seznámit s gregoriánským chorálem, zpívat písničky, vyzkoušet si hru na kytaru nebo hrát společenské hry.
Akce bude zakončena ve 14.30 hodin.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou