Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kolokvium studentů teologie

Datum publikace7. 3. 2002, 17.00
TiskTisk

Budoucí katoličtí kněží a pastorační pracovníci se sejdou na Svaté Hoře u Příbrami o víkendu 8.-10. března.

Svatá Hora: V pořadí již 3. kolokvium studentů teologie z Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze a Teologické fakulty Jihočeské univerzity (TF JU) v Českých Budějovicích s kněžími a laiky pracujícími v pastoraci se uskuteční ve svatohorském poutním domě. Setkání pořádá Katedra praktické teologie TF JU ve spolupráci s Arcibiskupským seminářem v Praze.

Budoucí pastorační pracovníci a kněží mají možnost se prostřednictvím setkání připravit na vzájemnou spolupráci při pastoraci.
Laici pracující v pastoraci nejsou přechodným řešením současného nedostatku kněží. Mají s kněžími spolupracovat, aby se rozšířilo a obohatilo pastorační působení církve takovým způsobem, který měli na mysli otcové II. vatikánského koncilu v konstituci 'Lumen gentium', a o kterém píše papež Jan Pavel II. v dokumentech 'Christifideles laici' a 'Novo millennio ineunte'.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou