Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Českobudějovická Charita naléhavě prosí o pomoc

Datum publikace18. 3. 2002, 18.00
TiskTisk

Městské charitě v Českých Budějovicích chybí více než milion korun na její činnost. Do finančních potíží se charita dostala v důsledku snížení příjmů ze státního rozpočtu oproti loňskému roku.

České Budějovice: Městské charitě České Budějovice (MCH ČB) v současné době chybí více než 1,400.000 korun. V důsledku nedostatku financí hrozí omezení činnosti některých projektů či kvality poskytovaných služeb. I přes stále rostoucí zájem klientů by se tak výrazně snížila možnost rozvoje projektů, jejichž přehled uvádí příloha této zprávy.

MCH ČB provozuje mj. Azylový dům sv. Pavla, který zajišťuje pro muže bez domova ubytování a sociální péči, aby se postupně mohli zařadit zpět do společnosti. V poslední době se zde rapidně zvýšil počet klientů, a proto musela být zvýšena kapacita ze 33 na 50 lůžek. Tato kapacita je v současné době plně využita. Na provozu domu se výraznou měrou podílí i město České Budějovice, ale ani to nemůže pokrýt náklady na provoz a rozšiřování domu v plné výši.

Dále se MCH ČB věnuje péči o psychicky nemocné osoby v denním stacionáři nazvaném Domino. Jím prošlo za minulý rok 52 klientů. Rovněž nabízí pomoc ženám a dívkám při řešení životních situací v poradně Eva, kterou za minulý rok kontaktovalo 193 klientek. Nejčastěji šlo o ženy, které jsou obětmi domácího násilí a ženy bez domova.
Peníze se v plné výši nedostávají ani na pečovatelskou službu, která pečuje o staré a nemocné lidi v jejich domácím prostředí. Za minulý rok poskytla péči 111 klientům a klientkám, z nichž bylo 20 lidí plně ležících a zcela závislých na cizí pomoci.

Všechny dárce charita pečlivě eviduje a jejich přehled se objeví ve výroční zprávě o činnosti. Dárcům, kteří o to požádají, je vystaveno potvrzení pro odpočet od základu daně dle zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Občané z Českých Budějovic mohou přispět i do kasičky, umístěné v obchodě ORDO u Černé věže.

Kontakt: Mgr. Jiří Tetour, Boženy Němcové 53, 370 01 České Budějovice; tel: 038/646 17 44; e-mail: cb.charita@tiscali.cz; číslo konta: 1000044147/5500.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou