Lupa
Obsah Obsah
Portál

Pochod pro život

Datum publikace21. 3. 2002, 17.00
TiskTisk

'Pochod pro život' pořádá hnutí Pro život ČR 23.3. v centru Prahy - u příležitosti loni vyhlášeného Dne nenarozených dětí, který připadá na 25.3.

Praha: Pochod pro život bude zahájen ve 13.00 hodin mší v chrámu Matky Boží před Týnem na Staroměstském náměstí. Mši bude vysílat v přímém přenosu Radio Proglas. Ve 14.00 hodin se účastníci pochodu, kterých pořadatelé očekávají téměř dva tisíce, odeberou v průvodu pěší zónou na Václavské náměstí, kde bude akce zakončena happeningem u sochy sv. Václava.
Pochodem chtějí účastníci upozornit na současnou potratovou legislativu. Vyzývají ústavní činitele k zabezpečení základního práva, tj. práva na život, pro všechny lidi v naší zemi od okamžiku početí. Dále chtějí povzbudit všechny lidi dobré vůle, aby pozvedli svůj hlas k ochraně těch nejzranitelnějších v naší společnosti.

Den nenarozených dětí byl vyhlášen jako připomínka nedotknutelnosti lidského života a statisíců zmařených životů nenarozených dětí. Obdobné akce probíhají v těchto dnech i v dalších evropských zemích.

Hnutí Pro život ČR je neziskovým občanským sdružením s cílem šířit a prosazovat úctu k lidskému životu od početí do přirozené smrti; především k životu nenarozených dětí, starých, postižených a nevyléčitelně nemocných lidí.

Bližší informace: Hnutí Pro život ČR, Zdeňka Rybová, Hlubočepská 85/64, 152 00 Praha 5; mobil: 0604/95 92 52; e-mail: info@prolife.cz; http://prolife.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou