Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ruský náboženský novinář beze stopy zmizel

Datum publikace29. 3. 2002, 17.00
TiskTisk

Šéfredaktor moskevské křesťanské zpravodajské agentury 'Blagověsť Info' Viktor Tarasevič je od 19.2. t.r. nezvěstný. Katolická pomocná organizace 'Kirche in Not' vyzvala příslušná vládní místa a veřejnost k objasnění osudu 39letého novináře.

Moskva (Rusko)/KAP: Tarasevič, který je ženatý a má dvě děti, byl naposledy spatřen 19.2. v doprovodu svého bratra v Dortmundu (D). Oba bratři se chtěli vrátit do Ruska autem. Běloruské vyslanectví v Berlíně (bratři Tarasovičovi jsou běloruští občané) před měsícem zahájilo pátrací akci v Německu, Polsku a Bělorusku. Dosud však německé, polské, běloruské a ruské policejní služebny, ani Interpol, neobjevily žádnou stopu zmizelého novináře. 'Kirche in Not' se obává, že bratři Tarasevičovi padli za oběť zločinecké akci.

Zakladatel a šéfredaktor agentury 'Blagověsť Info' se zejména zasazoval o usmíření mezi katolickými a ortodoxními křesťany. Obě církve si ho velmi vážily. 'Blagověsť Info' je jedinou náboženskou zpravodajskou agenturou v Rusku.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou