Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Biskup Malý navštíví uprchlický tábor

Datum publikace2. 4. 2002, 18.00
TiskTisk

Pobytové středisko pro uprchlíky v Červeném Újezdě navštíví zítra (3.4.) pražský světící biskup Václav Malý.

Červený Újezd: Biskup Václav Malý se v rámci své zítřejší návštěvy uprchlického tábora v Červeném Újezdě u Bíliny setká s vedením střediska i se skupinou mužů a žen, kteří zde žijí. Navštíví rovněž dětské centrum a knihovnu. Hovořit bude i s místními učiteli češtiny, kteří poskytují obyvatelům střediska také potřebné informace o našem právním řádu a právních otázkách.
Biskupa Malého bude do Červeného Újezda doprovázet Dana Němcová z poradny pro uprchlíky při českém Helsinském výboru. O výsledcích své cesty bude biskup Malý informovat ostatní katolické biskupy českých a moravských diecézí.

Václav Malý je předsedou české rady Iustitia et pax (Spravedlnost a mír), která je orgánem České biskupské konference. Rada se zabývá zejména dodržováním lidských práv u nás i v zahraničí a sleduje sociální, ekologické a společenské problémy ve společnosti. Intenzivně spolupracuje rovněž se zahraničními komisemi, které navazují na poslání a cíle Papežské rady pro spravedlnost a mír.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou