Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výstava obrazů Stanislava Šteifa

Datum publikace2. 4. 2002, 18.00
TiskTisk

Výstava mladého plzeňského autora, nazvaná 'Svět mýma očima', bude zahájena 4.4. v plzeňském Diecézním muzeu.

Plzeň: Teprve jedenadvacetiletý malíř otevře svou, v pořadí již čtvrtou, samostatnou výstavu ve čtvrtek 4. dubna v 17.00 hodin. Vernisáž zahájí v křížové chodbě bývalého františkánského kláštera PhDr. Richard Böhnel a biskupský vikář pro diakonii P. Ludolf Kazda OPraem.

'Nemaluji svoje obrazy, na kterých převažuje bolest a utrpení, proto, abych na sebe upozornil nebo se zalíbil, ale proto, že tak cítím a vidím svět kolem sebe. Chci lidem ukázat, co se také odehrává na naší modré planetě. Pokud o tom nebudeme hovořit, staneme se otrlými a zapomeneme. Moc si přeji, aby zlo, neštěstí, fanatismus a nenávist zůstaly jen na mých obrazech,' říká o své tvorbě autor.
Sbírku olejomaleb, které zobrazují násilí, zlo, lidský fanatismus, ale i naději, náboženská témata, život nenarozených dětí a realitu světa očima malíře, instaloval Stanislav Šteif v prostorách refektáře. Největší plátna, která budou na výstavě k vidění, mají rozměry až 180 x 250 cm.

V Diecézním muzeu je otevřeno denně kromě pondělí od 10.00 do 18.00 hodin. Expozice bude veřejnosti přístupná až do 31. května.

Více informací o Stanislavu Šteifovi, včetně 'vyznání autora', naleznete na webové stránce plzeňské diecéze http://plzen.cirkev.cz nebo http://www.top.cz/biskplz, v sekci Diecézní muzeum.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou