Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ruská katolická encyklopedie

Datum publikace4. 4. 2002, 11.00
TiskTisk

V Rusku se rozšiřuje znalost katolického náboženství a církve.

Moskva (Rusko)/KAP: V Moskvě byl včera představen první díl 'Ruské katolické encyklopedie'. Slavnostní akce v areálu Humanistické univerzity se mj. zúčastnil kardinál Jorge María Mejía, vatikánský archivář a knihovník. Kromě dalších významných hostů ze světa vědy i politiky, byli mezi přítomnými rovněž kardinálové Christoph Schönborn (Vídeň) a Jean-Marie Lustiger (Paříž). Vznik encyklopedie inicioval ruský minorita Gregor Čoroch.

Encyklopedie, která má čtyři díly, se obrací k věřícím křesťanům, ale také k Židům, muslimům, buddhistům i agnostikům, kteří se zajímají o kulturní dimenzi katolického křesťanství.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou