Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Přes tisíc krabic humanitární pomoci

Datum publikace29. 4. 2002, 18.00
TiskTisk

V Ledči nad Sázavou se vybralo přes tisíc banánových krabic humanitární pomoci.

Ledeč n/Sáz.: Humanitární sbírka v Ledči nad Sázavou, pořádaná ve dnech 15.-19.4. Pastorační radou farnosti pod záštitou Děkanského úřadu, překonala všechna očekávání pořadatelů. Letos zde bylo shromážděno 1.015 banánových krabic oblečení a přes 30 krabic s hračkami, obuví, ložním prádlem, dekami, spacími pytli, brýlemi, nádobím či školními a sportovními potřebami.
Pro srovnání: při loňské sbírce, která má již v Ledči několikaletou tradici, bylo sebráno a odvezeno do centra v evangelické Diakonie přes 900 banánových krabic darovaných věcí.

Letošní sbírka bude putovat do Broumova, kde bude ve skladu Diakonie roztříděna a poté zaslána potřebným lidem v domovech důchodců, azylových domech, dětských domovech, táborech pro uprchlíky, věznicích, a to nejen u nás, ale i v zahraničí. Některé věci jako např. noční košile či župany budou předány do sociálních a nemocničních zařízení v okolí Ledče.

Při třídění humanitární sbírky se vystřídalo několik desítek dobrovolníků, kteří se snažili zvládnout doslova 'nápor dárců'. Organizátoři sbírky děkují všem dárcům i pomocníkům za jejich ochotu.

Kontakt: Tomáš Zdechovský, Kožlí 105, 582 93; mobil: 0777/888 300; e-mail: zdechovsky@christnet.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou