Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pochod pro Ježíše v Praze

Datum publikace10. 5. 2002, 11.00
TiskTisk

Letošní 'Pochod pro Ježíše' začíná 11.5. ve 13.30 hodin na Staroměstském náměstí v Praze.

Praha: Smyslem této ekumenické akce je podle pořadatelů modlitba za společnost a národ. Pochod je příležitostí ke společné modlitbě s křesťany z různých církví, kultur, ras a zemí. Účastníci pochodu také tímto způsobem mohou srozumitelnou formou veřejně vyjádřit svůj vztah k Ježíši Kristu a svědčit o vlastní víře.

Pochod začíná na pražském Staroměstském náměstí ve 13.30 hodin. Následuje průvod na Letenskou pláň, kde bude příležitost k modlitbám za aktuální potřeby naší společnosti a národa. K účastníkům rovněž promluví starosta Prahy 13 Ing. Petr Bratský.

Modlitební aktivita 'Pochod pro Ježíše' (March for Jesus) vznikla v roce 1987 v Londýně. Dnes jsou tyto pochody celosvětovou záležitostí, na níž se podílí většina církví. V katolické tradici by se podobné aktivity daly přirovnat k procesím, kterými křesťané veřejně vyznávali svou víru. V České (tehdy ještě Československé) republice se 'Pochod pro Ježíše' poprvé uskutečnil v roce 1992.

Kontakt: P.Mgr. Josef Ptáček, Kovářova 21, 155 00 Praha 5 - Stodůlky; tel: 02/51 61 88 89; mobil: 0603/707 741; e-mail: ptacek@knez.cz.

Bližší informace: www.JesusDay.com.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou