Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Slova z katedrály prezentována na knižním veletrhu

Datum publikace10. 5. 2002, 21.00
TiskTisk

Kniha úvah pražského arcibiskupa kardinála Miloslava Vlka 'Slova z katedrály' s podtitulem 'Z úvah v Radiu Svobodná Evropa 1993-2000', kterou vydalo nakladatelství Vyšehrad, byla prezentována (9.5.) na Mezinárodním knižním veletrhu v Praze.

Praha: Historii Slova z katedrály připomněla při prezentaci knihy Olga Kopecká-Valeská, úřadující prezidentka Radia Svobodná Evropa (RSE) a redaktorka náboženského pořadu RSE 'Víra a svět'. Tato myšlenka se zrodila v hlavě Mons. Karla Fořta alias Otce Karla, autora náboženských pořadů Svobodné Evropy v Mnichově, po návštěvě kardinála Vlka v RSE v roce 1991, a byla realizována v roce 1993. Od té doby RSE vysílá Slovo z katedrály každý první víkend v měsíci v pořadu 'Víra a svět'. Olga Kopecká-Valeská uvedla, že o širokém dopadu těchto úvah svědčí fakt, že je poslouchají a oceňují nejen katolíci, ale i věřící jiných křesťanských denominací, ba i lidé bez konfese, hledající, a ateisté.

Kardinál Miloslav Vlk pak seznámil návštěvníky veletrhu s tím, jak vybírá náměty úvah, které se týkají nejen církve a náboženských otázek, ale i problémů celospolečenských, např. sjednocování Evropy, násilí ve společnosti či globalizace. V závěru poděkoval RSE za to, že umožňuje tento kontakt s posluchači, a tím i obnovování křesťanských kořenů společnosti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou