Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový Dům na půli cesty

Datum publikace13. 5. 2002, 14.00
TiskTisk

'Dům na půli cesty' ve Velkém Dvoře u Pohořelic požehná 15.5. v 10.00 hodin brněnský biskup Vojtěch Cikrle.

Pohořelice: Součástí slavnostního otevření 'Domu na půli cesty', které proběhne pod záštitou brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho, hejtmana Jihomoravského kraje Stanislava Juránka a primátora města Brna Petra Duchoně, bude promluva předsedy Sdružení pěstounských rodin Miroslava Opatřila, prohlídka objektu a kulturní vystoupení zástupců pěstounských rodin.
Celé akci bude přítomna také Česká televize, aby natočila třicetiminutový dokument pro cyklus 'Co je doma?' a reportáž pro Křesťanský magazín z Brna.

Co je 'Dům na půli cesty'?
Jedna z významných aktivit Sdružení pěstounských rodin. Jedná se o chráněné bydlení, ekofarmu a dílny pro děti odcházející v 18 letech z dětských domovů. Dům je však určen i těm, kteří se ocitnou v krizi. Dostanou zde ubytování, práci a budou vedeni k tomu, aby se o sebe sami postarali a stali se ekonomicky nezávislými.
Kromě odborných pracovníků (psycholog, sociální pracovníci) budou s klienty pracovat i laici a jáhni. Každý obyvatel bude mít 'svého' průvodce-důvěrníka, který ho bude učit a vést jeho jednání s institucemi a právnickými či fyzickými osobami.

Bližší informace: Sdružení pěstounských rodin; tel: 05/43 24 91 41.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou