Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

První absolventi studijně-formačního kurzu Sekce pro mládež ČBK

Datum publikace17. 5. 2002, 11.00
TiskTisk

Na závěr týdenního soustředění předá dnes na Velehradě osvědčení o absolvování kursu prvním 25 úspěšným absolventům biskup Jiří Paďour - delegát ČBK pro mládež.

Velehrad: Kurz úspěšně zakončilo celkem 6 kněží, 4 řeholnice a 15 mladých laiků. Kurz vznikl na základě zkušeností, potřeb a reflexe posledních let naší místní i celosvětové církve. Navazuje na vzdělávání pracovníků diecézních center pro mládež a dalších zájemců z řad řeholí, hnutí a komunit, které pořádá Sekce pro mládež ČBK od roku 1994. Zřizovatelem kurzu je Česká biskupská konference (ČBK).

Kurz nabízí permanentní a systematické vzdělávání a částečně i formaci v oblasti diecézní pastorace mládeže. Je vhodný především pro pracovníky v diecézní pastoraci mládeže a pro ty, kteří se na tuto službu připravují (diecézní centrum pro mládež, diecézní centrum života mládeže, kaplani zodpovědní za mládež v děkanátu (vikariátu), vikariátní referenti pro mládež, animátoři děkanátu, zástupci řeholí a hnutí, absolventi diecézních kurzů pro animátory atd.).

Kurz je dvouletý a jeho osnovy jsou sestaveny tak, že je možné se do něj průběžně přihlásit. Je členěn na studijní a formační týdny a na týdny pro kněze a laiky. V programu jsou zahrnuty rovněž dva exerciční kurzy.
Formační týdny napomáhají k formaci animátora mládeže. Studijní se věnují prohloubení sociologických, pedagogických a psychologických témat, metodiky a pomocných oborů. Týdny rozdělené na kněze a laiky nabízejí specifická témata odpovídající různým rolím ve společenství.
Důležitou součástí kurzu jsou setkání a diskuse s biskupy.

Od letošního podzimu nabídne studijně-formační kurz Sekce pro mládež mladým zájemcům i víkendovou formu.

Bližší informace: mladez@cirkev.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou