Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kostel v Ledči je uzavřen z důvodu rekonstrukce

Datum publikace20. 5. 2002, 12.00
TiskTisk

Z důvodu rekonstrukce elektroinstalace a osvětlení v katolickém děkanském kostele sv. Petra a Pavla v Ledči nad Sázavou je od nynějška do konce června tento kostel uzavřen.

Ledeč nad Sázavou: Rekonstrukce kostela je rozdělena do tří etap. Od 14.5. probíhá I. etapa rekonstrukce, kdy je děkanský kostel pro veřejnost uzavřen. Další dvě etapy rekonstrukce už budou probíhat pouze při částečném omezení v kostele sv. Petra a Pavla za běžného provozu. Konec všech etap rekonstrukce je předpokládán na podzim tohoto roku.
Rekonstrukci, která přijde na více než půl milionu korun, hradí z velké části věřící. Dále finančně přispělo královéhradecké biskupství a město Ledeč nad Sázavou.

Kostel sv. Petra a Pavla v Ledči je jednou z největších a nejvýznamnějších sakrálních staveb středního Posázaví a díky pozdně gotickému žebroví kostelní klenby chrámové lodi z hrnčířské hlíny patří k evropským unikátům.

Po dobu I. etapy rekonstrukce (do konce června) budou celebrovány bohoslužby v kostele Nejsvětější Trojice (na hřbitově).
V Ledči navštěvuje pravidelně bohoslužby zhruba 500 věřících. V létě však kostel navštíví i několik set turistů a rekreantů.

Kontakt: Tomáš Zdechovský, 582 93 Kožlí 105; mobil: 0777/888 300; e-mail: zdechovsky@christnet.cz.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou