Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pouť za odpuštění zločinů komunismu v Moravských Lurdech

Datum publikace23. 5. 2002, 11.00
TiskTisk

Pouť za odpouštění zločinů komunismu se koná v sobotu 25.5. v Ostrově u Macochy.

Ostrov u Macochy: Mons. Karel Simandl, generální sekretář České biskupské konference, bude hlavním celebrantem poutní mše v Císařské jeskyni v Ostrově u Macochy, který je nazýván 'Moravskými Lurdy'.

Mše se koná v sobotu 25.5. v 18.00 hodin. Od 17.00 hodin bude předcházet asi 1,5 km průvod od rybníka k jeskyni, který hudebně doprovodí mládežnická dechovka a modlitby.
Před bohoslužbou proběhne ve Velkém dómu rovněž krátká přednáška o speleoterapii, která se zde koná.

Hlavním úmyslem pouti je prosba za odpuštění zločinů komunismu a také poděkování za záchranu obce při bombardování na konci II. světové války. Moravské Lurdy byly místním komunistům trnem v oku již před válkou. V padesátých letech pak komunističtí fanatici dokonce shodili sochu Lurdské Madony do bahna, kde ji následně nechali shnít.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou