Lupa
Obsah Obsah
Portál

Ocenění služby Sdružení pěstounských rodin

Datum publikace27. 5. 2002, 11.00
TiskTisk

Vedoucí národního Sdružení pěstounských rodin přijal cenu 'za osobní statečnost'.

Brno: Miroslav Opatřil, který v roce 1995 stál u zrodu Sdružení pěstounských rodin se sídlem v Brně, je od konce minulého týdne nositelem ceny Františka Kriegla.
Ocenění převzal v Zrcadlové kapli pražského Klementina od Charty 77 za své aktivity v oblasti pěstounské péče.

'Ta formulace - za osobní statečnost - mě zaskočila,' vzpomíná Miroslav Opatřil. 'Ale potom jsem si vzpomněl na slova brněnského biskupa Vojtěcha Cikrleho pronesená před několika dny, 15. května, ve Velkém Dvoře u Pohořelic při žehnání Domu na půli cesty. Když jsme stáli před zatím ještě zchátralou budovou, která se má stát domovem a možností k prvním samostatným krokům pro děti opouštějících dětské domovy, řekl otec biskup, že naše snaha je 'požehnaným bláznovstvím'. Že nebýt kdykoliv v minulosti právě takového 'bláznovství', neuskutečnila by se řada projektů pro ty, kteří čekají na pomoc druhých.'

V České republice je v současné době cca 6 tisíc pěstounských rodin, z nichž je 800 členy Sdružení pěstounských rodin (Anenská 10, Brno, tel. 05-4324 9141.)
Miroslav Opatřil s manželkou Hanou mají sami v pěstounské péči šest děti.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou