Lupa
Obsah Obsah
Portál

Diecézní Eucharistický kongres v Hradci Králové

Datum publikace28. 5. 2002, 14.00
TiskTisk

Diecézní Eucharistický kongres se uskuteční v sobotu 1.6. v Hradci Králové. Jeho hlavní program se bude konat na Zimním stadionu. Součástí kongresu bude eucharistický průvod ke katedrále Ducha Svatého.

Hradec Králové: Eucharistickému kongresu, který je v Hradci Králové naplánován na první červnovou sobotu, bude předcházet program už v pátek večer.
V 17.00 hodin se v Novém Adalbertinu uskuteční beseda s hostem kongresu indickým biskupem Bernardem Morasem o programu diecézní Katolické charity Adopce na dálku.
V 19.30 se v kostele Panny Marie na Velkém náměstí koná mše, po níž bude následovat modlitba růžence a světelný mariánský průvod.

Vlastní diecézní Eucharistický kongres bude zahájen v sobotu 1.6.
Dopolední program bude od 9.30 hodin probíhat na několika místech: mládež se sejde v kostele Božského Srdce Páně, děti v Novém Adalbertinu, ostatní pak na Zimním stadionu, kde během programu vystoupí např. Radovan Lukavský, s poesií českých básníků, vztahující se k tajemství eucharistie a historik P. František Holeček s přednáškou na téma 'Eucharistie a svědectví - příklad z dějin'.

Společný program pro všechny skupiny začne na stadionu ve 12.00 hodin. Zazní během něj katecheze českobudějovického biskupa Jiřího Paďoura na téma 'Eucharistie - srdce církve', dále litanie v podání spojených pěveckých sborů a skupina C Dance vystoupí se scénickým tancem Ave verum corpus.
Ve 13.00 hodin začne mše, jejímž hlavním celebrantem bude polský kardinál Henryk Gulbinowicz.
Po skončení mše svaté vyjde asi ve 14.45 eucharistický průvod ke katedrále Ducha Svatého, kde bude zakončen zpěvem Te Deum, díkučiněním a svátostným požehnáním.
V 18.30 je na nádvoří Nového Adalbertina naplánován koncert vokální hudby v podání královéhradeckých sborů.

Bližší informace o kongresu, dopravě, o možnostech ubytování apod., naleznete na internetových stránkách královéhradecké diecéze www.diecezehk.cz, nebo vám je poskytne sekretariát kongresu sídlící v Novém Adalbertinu na tel. čísle 049/5063229. Zde je také vhodné nahlásit organizátorům plánované větší skupiny účastníků kongresu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou