Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Indičtí biskupové varují před válkou s Pákistánem

Datum publikace28. 5. 2002, 18.00
TiskTisk

Indičtí katoličtí biskupové vyzývají k mírovým rozhovorům s Pákistánem.

New Delhi (Indie)/KAP: Indická biskupská konference varovala před válkou s Pákistánem.
Konflikt kvůli Kašmíru musí být vyřešen mírovými prostředky a vzájemným dialogem, zdůraznili biskupové v prohlášení, které bylo uveřejněno v New Delhi. Rovněž boj proti terorismu může být úspěšný pouze za předpokladu vzájemné spolupráce.

Ve výzvě, která je současně adresována indické i pákistánské vládě, biskupové zdůrazňují, že již v minulosti přišly o život v pohraničním pásmu stovky lidí. Válka by vedla jen k dalšímu prolévání krve nevinných.
Biskupové současně poukazují na to, že obě země s ohledem na chudobu a ekonomické těžkosti nemohou vést žádnou další válku.

Obě atomové mocnosti Indie a Pákistán vedly kvůli Kašmíru od roku 1947 již tři války.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou