Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výběrové řízení na stavbu budovy teologické fakulty a kněžského semináře v Bratislavě

Datum publikace29. 5. 2002, 17.00
TiskTisk

Příprava výstavby nové budovy Římskokatolické cyrilometodějské teologické fakulty a kněžského semináře v Bratislavě pokračuje.

Bratislava (SK)/TASR: V těchto dnech probíhá v bratislavském evangelizačním centru Quo Vadis výstava dvanácti návrhů anonymní urbanisticko-architektonické soutěže na novostavbu teologické fakulty a kněžského semináře v Bratislavě.

Arcibiskup bratislavsko-trnavské diecéze Ján Sokol řekl, že během krátké doby komise odborníků po připomínkování vybere jeden z návrhů.
Odstraní se tak provizórium, které trvá od vzniku fakulty v roce 1936. Získáme důstojné místo na teologické vzdělávání, přípravu a formování budoucích kněží, konstatoval arcibiskup.

Nový areál bude vybudován v lokalitě Vtáčnik-Krahulčí ulice v městské části Bratislava III v lese pod Kolibou.
Předpokládá se, že výstavba začne koncem října či začátkem listopadu letošního roku. Areál bude mít kapacitu asi pro 130 osob. Jeho součástí budou ubytovací a vzdělávací místnosti, aula, kaple a další potřebné prostory.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou