Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Indický biskup Moras navštívil Hradec Králové

Datum publikace5. 6. 2002, 15.00
TiskTisk

V rámci charitního sponzorského programu 'Adopce na dálku' zavítal ve dnech 29.5. až 3.6. na návštěvu Hradce Králové a jeho okolí indický biskup Bernard Moras v doprovodu sekretáře Dereka Fernandese.

Hradec Králové: Program zaměřený na trvalou pomoc chudým dětem z daleké indické Karnataky formou sponzorování jejich vzdělání a základní péče byl zahájen v 2. polovině roku 1999 ve spolupráci s Diecézní charitou Hradec Králové, která zajišťuje jeho zázemí v České republice. Biskup Moras přijel především pozdravit 'adoptivní rodiče', poděkovat jim za jejich pomoc a seznámit je i případné zájemce o 'Adopci na dálku' s průběhem projektu v Indii.

Na setkání v Hradci Králové, které proběhlo v předvečer Dětského dne - 31.5., biskup Moras v úvodu krátce představil projekt 'Adopce na dálku' a poděkoval přítomným za jejich podporu, bez níž by chudé děti ze zaostalé indické severní Karnataky těžko měly možnost navštěvovat základní školu a dále se vzdělávat (v současné době bylo do 'adoptivních rodin' umístěno již na 450 indických dětí z diecéze Belgaum v severní Karnatace). Obzvlášť potěšující byla pro všechny hosty a zúčastněné zpráva o úspěšnosti programu, který podle slov biskupa Morase již začíná přinášet své plody. 'Adoptované' indické děti dosahují ve škole dobrých výsledků a v indické diecézi Belgaum vzrůstá počet rodičů, kteří začínají mít zájem o vzdělání svých dětí, což je jeden z hlavních cílů projektu.

Poté následovalo zajímavé vyprávění a film o životě 'adoptovaných' indických dětí. V závěru byl dán prostor dotazům 'adoptivních rodičů' a zájemců o adopci ohledně samotného průběhu projektu, školní docházky v Indii a dalších zajímavostí ze života ve vzdálené Indii.

Obdobná setkání se uskutečnila i v dalších místech královéhradeckého regionu - v Dobrušce a v Neratově, ale také např. v Kutné Hoře. V rámci své návštěvy zavítal biskup Moras také do charitních zařízení a seznámil se s činností Charity ve východočeském regionu.

Aktuality o projektu 'Adopce na dálku' jsou k dispozici v příloze této zprávy.
Kontakt: Jana Karasová, Diecézní charita Hradec Králové; mobil: 0777/73 60 04.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou