Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Apel kolumbijských biskupů prezidentovi

Datum publikace6. 6. 2002, 16.00
TiskTisk

Kolumbijští katoličtí biskupové se obrátili na nově zvoleného prezidenta Alvaro Uribeho, aby se přes svoji ohlášenou politiku tvrdé ruky vůči levicovým gerilám vynasnažil o smírnou dohodu s levicovými povstalci.

Bogota (Kolumbie)/KAP: Stále je ještě čas na smírné řešení konfliktu, uvádí se v prohlášení biskupské konference, která zároveň nabídla zprostředkování mírových rozhovorů.

Uribe, který zvítězil v prezidentských volbách 26.5., ve svém povolebním projevu velitelům povstalců vzkázal, že mír v zemi bude možný pouze tehdy, když přistoupí na příměří a zastaví terorismus. Zároveň dodal, že bude usilovat o mezinárodní zprostředkování při ukončení ozbrojeného konfliktu, který levicoví povstalci i krajně pravicové polovojenské skupiny financují zejména z obchodu s drogami.

Kolumbie prožívá od roku 1964 nejdelší krvavou občanskou válku v Latinské Americe. Konflikt si již vyžádal přes přes 200 tisíc lidských životů.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou