Lupa
Obsah Obsah
Portál

Bývalá komunistická starostka řeholnicí

Datum publikace7. 6. 2002, 12.00
TiskTisk

Bývalá politička italské komunistické strany dnes vstupuje do kláštera.

Palermo (I)/KNA: Maria Viglianti (60), bývalá komunistická starostka ze sicilského města Castel di Lucio, vstupuje do kláštera.

Podle včerejšího vydání italského listu 'La Repubblica' skládá čtyřnásobná matka a dvojnásobná babička právě dnes své řeholní sliby v konventu Navštívení Panny Marie v Palermu, kde obdrží řádové jméno Giovanna Francesca.

Při volbách v roce 1982 se Maria Viglianti, která kandidovala za komunistickou stranu, jen těsnou menšinou hlasů nedostala do italského parlamentu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou