Lupa
Obsah Obsah
Portál

Žehnání praporu obce a svěcení oltáře v Nových Sedlicích

Datum publikace7. 6. 2002, 18.00
TiskTisk

Mše se svěcením oltáře a žehnáním obecních symbolů začíná dnes v 17.00 hodin v obci Nové Sedlice.

Nové Sedlice: Nejen svůj vlastní fotbalový klub, ale také nový obecní znak a prapor má obec Nové Sedlice na Opavsku. Při bohoslužbě v místní kapli Božského Srdce Páně je dnes požehná ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz. Biskup během návštěvy Nových Sedlic posvětí také nový oltář, který duchovní používají při bohoslužbách již od prosince loňského roku.

Heraldik při tvorbě obecních symbolů vycházel ze tří prvků: cimbuří, radlice a sedla. Cimbuří má vyjádřit odkaz k někdejšímu hradu Přerovec, k němuž obec patřila. Radlice upozorňuje na původně zemědělský charakter vesnice. Sedlo je tzv. mluvící znamení a ukrývá název obce. Stříbrná a červená barva znaku i praporu vykresluje regionální vazbu obce k Opavsku a historicky vychází z erbu opavského knížectví.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou