Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Američtí biskupové žádají o modlitby

Datum publikace13. 6. 2002, 20.00
TiskTisk

Američtí biskupové žádají o modlitby, které jim budou podporou při plenárním zasedání katolické biskupské konference USA v texaském Dallasu, kde se pokusí nalézt adekvátní odpověď na krizi vyvolanou sexuálními skandály kněží.

Washington (USA)/ZENIT: Američtí biskupové prosí na internetových stránkách katolické biskupské konference USA (www.nccbuscc.org) o modlitbu za plenární zasedání, které bylo dnes zahájeno v Dallasu. Tato modlitba je podle jejich názoru nezbytnou podmínkou k tomu, aby společně dokázali nalézt adekvátní odpověď na sexuální skandály kněží, formulovat konkrétní iniciativy pro budoucnost a zajistili tak plnou bezpečnost dětí a mladistvých. Biskupové žádají o modlitbu za oběti sexuálního zneužití, stejně tak jako za ně samotné, aby jim Duch svatý dal moudrost a odvahu při řešení těchto kritických momentů v životě církve. Prosí, aby se farnosti, společenství i jednotlivci v těchto dnech ve svých modlitbách přimlouvali za úspěch plenárního zasedání biskupů USA.

Farnosti, komunity i různá společenství mohou setrvat ve společné adoraci, která byla na všech místech zahájena mší dnes v 7.00 hodin a bude zakončena rovněž bohoslužbou po 48 hodinách, tj. v sobotu 15.6. Soupis čtení, modliteb a meditací, které mají být použity během eucharistické adorace je k dispozici na adrese www.usccb.org/comm/vigilpr2.pdf. Podobně i navrhované texty ke zmíněným bohoslužbám lze nalézt na internetové adrese www.usccb.org/comm/weblit.htm, kde jsou uveřejněny i texty ranních a večerních modliteb biskupů.

Američtí biskupové vyzývají všechny, kteří se sami sebe ptají, jak mohou v této těžké chvíli církvi pomoci, aby přispěli svou modlitbou. 'Hledejte ve svém životě Krista, který je cesta, pravda a život! Mnoho věcí se nám zdá neuskutečnitelných. Ale společně s Bohem je možné všechno,' povzbuzují biskupové USA všechny, kteří s důvěrou očekávají výsledky jejich jednání.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou