Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kanadští biskupové vyzývají státy G8 k potírání chudoby

Datum publikace14. 6. 2002, 19.00
TiskTisk

Katoličtí biskupové Kanady vyzvali státy sdružené v G8, aby postupovaly energicky proti chudobě ve světě.

Calgary (Kanada)/KNA: 'Je nutné, aby toto téma mělo absolutní prioritu na příští vrcholné schůzce skupiny G8, která se bude konat koncem června v Kanadě,' zdůrazňují biskupové ve svém prohlášení. Je třeba vypracovat a uplatňovat nové strategie k potírání chudoby, vytváření spravedlivých hospodářských vztahů a pro ochranu globálního životního prostředí.

Biskupové Kanady se obávají, že po teroristickém útoku z 11. září loňského roku budou otázky bezpečnosti určovat obsah setkání G8 a boj proti chudobě bude odsunut do pozadí. Uvádějí, že zvýšení nákladů na bezpečnost nejbohatšími národy na světě - na úkor ekonomického rozvoje chudých zemí - by vedlo k destrukci nadějí těchto zemí, kterých je na světě většina, a nedošlo by k realizaci žádoucích hospodářských změn. Stanovený cíl OSN - snížit chudobu ve světě do roku 2015 na polovinu - by tak nemusel být splněn.

Představitelé zemí G8 by rovněž měli v rozvojových zemích věnovat pozornost vzdělávání, boji proti šíření infekčních chorob a podpoře digitalizace.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou