Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Změna ve vedení Renovabis

Datum publikace14. 6. 2002, 14.00
TiskTisk

Jezuitu Eugena Hillengasse vystřídá v čele Renovabis redemptorista Dietger Demuth.

Freising (D)/KNA: Jezuita Eugen Hillengass (71), ředitel podpůrné organizace německých katolíků pro východní Evropu Renovabis, opustí v sobotu 15.6. oficiálně svůj úřad. Od 1. července se stane jeho nástupcem redemptorista Dietger Demuth (62), který byl v letech 1997 až 2001 předsedou sdružení německých řeholních představených. Rozloučení i uvedení do funkce provede kolínský kardinál Joachim Meisner.

Za vedení Hillengasse byla od vzniku Renovabis v roce 1993 vybudována široká podpůrná síť pro náboženské, sociální a společenské projekty ve 27 státech střední a východní Evropy. Zhruba 270 milionů euro bylo dosud vydáno na přibližně 14 tisíc projektů a pro partnerské iniciativy. Velká část prostředků pochází z tradiční Svatodušní sbírky a z darů. K tomu dále přistupují prostředky z církevní daně i veřejných financí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou