Lupa
Obsah Obsah
Portál

Anglikánská církev prodává umělecké památky

Datum publikace17. 6. 2002, 11.00
TiskTisk

V důsledku finanční tísně plánuje anglikánská církev v Anglii prodej uměleckých památek.

Londýn (GB)/KAP: Přibližně 30 milionů euro má vynést prodej 12 mistrovských děl španělského malíře Francisca de Zurbarana, jak nedávno uvedl deník 'The Times'. V současné době visí obrazy ze 17. století v biskupském paláci v Durhamu. Výnosem z prodeje by bylo možno pokrýt polovinu finančního schodku církve pro tento rok.

Prodej se může týkat i dalších uměleckých děl, která jsou církevním majetkem; včetně díla 'Mappa mundi' - mapy světa ze 13. století, která patří diecézi Hereford. Uvažuje se i o prodeji středověkých biskupských paláců.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou