Lupa
Obsah Obsah
Portál

Mariánsko-lázeňské rozhovory v Teplé

Datum publikace17. 6. 2002, 16.00
TiskTisk

XIII. konference Mariánsko-lázeňských rozhovorů se konala ve dnech 14.-16.6. v Teplé.

Teplá: Konference se nezabývala konfrontacemi, ale společným problémem, před kterým stojí německá i česká společnost. Globalizační dynamika totiž nutí obě země, aby řešily problémy spojené s migrací a jejími důsledky. Proto téma pro 70 účastníků z Německa a České republiky, z katolické církve i evangelických církví, znělo 'Společnost a ti cizí'.
Na setkání zavítali mezi jinými také pražský arcibiskup kardinál Miloslav Vlk, synodní senior Českobratrské církve evangelické Pavel Smetana, plzeňský biskup František Radkovský a apoštolský nuncius v ČR arcibiskup Erwin Josef Ender.

Mariánsko-lázeňské rozhovory, které pořádá Česká křesťanská akademie a Ackermann-Gemeinde, jsou jediným každoročním fórem dialogu mezi křesťany České republiky a Německa. V současné rozjitřené situaci česko-německých vztahů nabývá toto setkání zvláštního významu. Ukazuje, že vztahy mezi křesťany jsou díky pravidelnému dlouhodobému dialogu na jiné úrovni, než vztahy politické.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou