Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Charita shání pomoc pro zatopené oblasti na severním Kavkaze

Datum publikace1. 7. 2002, 17.00
TiskTisk

Lidem na jihu Ruska - v oblastech, které v těchto dnech zasáhly rozsáhlé povodně, chce pomoci také sdružení Česká katolická charita.

Praha-Vladikavkaz, Nazraň (Rusko): Pracovníci České katolické charity (ČKCH), kteří na severním Kavkaze pracují na dlouhodobé humanitární misi, již ve spolupráci s ruskou Charitou Vladikavkaz chystají nákup nejnutnějších životních potřeb pro lidi z postižených oblastí.

'V Severní Osetii stále prší a situace je hodinu od hodiny problematičtější,' uvedla humanitární pracovnice Kateřina Perunová, která se nyní nachází ve Vladikavkazu. Perunová je vedoucí charitní mise, se sídlem v ingušské Nazrani, která se zabývá humanitární pomocí pro uprchlíky z Čečenska a vede správu denních center pro děti v čečenském městě Groznyj a při uprchlických táborech v Ingušsku.

'Na pomoc oblastem zasaženým povodní uvolňujeme 200 tisíc korun z našich rezerv pro přírodní katastrofy, uvedl generální sekretář sdružení ČKCH Jaroslav Kopřiva, který za několik dnů do oblasti severního Kavkazu také odcestuje. 'Chceme se zaměřit hlavně na pomoc v Severní Osetii, která zatím leží mimo pozornost humanitárních organizací. Ty jsou zaměřeny zejména na Ingušsko a Čečensko,' dodal Kopřiva.

Pro pomoc obětem povodní na Kavkaze vyhlásilo sdružení ČKCH sbírku na konto 369-369369369/0800 u České spořitelny Praha 1, variabilní symbol 1261.

Podle údajů ruského Ministerstva pro mimořádné záležitosti (EMERCOM) si povodně na jihu Ruské federace vyžádaly již přes 50 obětí, 200 osob je nezvěstných. Téměř 110 tisíc obyvatel zůstalo bez střechy nad hlavou a 70 tisíc lidí muselo být evakuováno. Povodně zničily přes 3 tisíce domů a téměř 4 tisíce domů poškodily.

Kontakt: Jan Oulík, tiskové odd. sdružení ČKCH; mobil: 0603/89 59 84.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou