Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Děti prožijí den jako v Ježíšově době

Datum publikace1. 7. 2002, 10.00
TiskTisk

Letošní setkání dětí s biskupem Lobkowiczem bude ve znamení doby a země v dobách Ježíšových.

Prašivá: Tradiční setkání dětí s biskupem ostravsko-opavské diecéze na Prašivé v Beskydech bude letos ve znamení časů z počátku našeho letopočtu. Děti si budou moci vyzkoušet práci hrnčíře, tesaře, mlynáře, rybáře nebo pastýře.

Celodenní program začíná dnes (1.7.) v 9.45 hodin v areálu Kamenité nedaleko zastávky U Kříže ve Vyšních Lhotách. Biskup František Lobkowicz zde bude od 10.30 hodin celebrovat mši, po níž čeká děti výstup na horu Prašivou, ke kostelíku sv. Antonína.

Přímo na kopci budou vyznačena stanoviště, kde budou děti plnit úkoly spojené se starými řemesly. Vedle mletí obilí, vyšívání a práce s hrnčířskou hlínou budou také vyrábět svitky, učit se poznávat hebrejské písmo, hledat v Bibli, zpívat židovské písně nebo jezdit na oslu. Program setkání končí v 15.00 hodin.

Poznámka:
Areál Kamenité najdete v Moravskoslezských Beskydech v blízkosti Frýdku-Místku. Místní autobusová linka jede z autobusového nádraží z Frýdku-Místku, směr Dobrá Morávka. Vystupte ve Vyšních Lhotách, na zastávce U Kříže. Odtud bude cesta k areálu Kamenité označena.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou