Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Spišská diecéze má nového světícího biskupa

Datum publikace1. 7. 2002, 12.00
TiskTisk

Světícím biskupem spišské diecéze jmenoval 28.6. papež Jan Pavel II. Mons. Štefana Sečku, dosavadního vicerektora Kněžského semináře Jána Vojtaššáka ve Spišské Kapitule.

Spišská Kapitula (SK)/TK KBS: Štefan Sečka se narodil 6.7.1953 ve Spišském Čtvrtku. Po letech přípravy na kněžství v bratislavském semináři byl vysvěcen na kněze v roce 1976. Pastorační službu vykonával jako kaplan ve Spišské Nové Vsi a Dolnom Kubíně, později jako farář v Liptovských Revúcach.

V roce 1990 byl jmenován vicerektorem Kněžského semináře biskupa Jána Vojtaššáka ve Spišské Kapitule. V roce 1992 mu byl udělen titul 'kaplan Jeho Svatosti'.
Mons. Sečka obdržel licenciát teologie na Katolické univerzitě v polském Krakově a v roce 2000 završil svá studia doktorátem na Cyrilometodějské bohoslovecké fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou