Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Katovická sbírka pro Afriku

Datum publikace4. 7. 2002, 14.00
TiskTisk

Ve všech kostelích katovické arcidiecéze na jihu Polska proběhla uplynulou neděli (30.6.) sbírka na nákup přebytků potravin od polských zemědělců, které budou zaslány do Afriky.

Katovice (PL)/KAI: Apel arcibiskupa Damiana Zimońa na pomoc polským rolníkům a hladovějícím lidem v Africe byl čten v kostelích předcházející neděli.
'Nechtějme pouze pozorovat a soucítit s lidskou bídou, ale postarejme se konkrétním skutkem lásky, abychom jí zabránili. Doufám, že najdeme hodně lidí dobré vůle, kteří rovněž přejdou od slov k činům,' napsal v pastýřském listě arcibiskup Zimoń.

Ekonom arcidiecéze P. Mirosław Piesiur uvedl, že prostředky ze sbírky budou během tohoto týdne sečteny a zaslány na konto Charity, která koordinuje domácí i zahraniční charitativní akce katolické církve v zemi.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou