Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Pouť tří zemí v Budapešti

Datum publikace4. 7. 2002, 13.00
TiskTisk

V pořadí již 4. pouť tří zemí - Maďarska, Rakouska a Slovenska - do Budapešti se uskuteční ve dnech 6. a 7.7.

Vídeň (A)/KAP: Pouť povede emeritní vídeňský arcibiskup kardinál Franz König, který bude v neděli 7.7. celebrovat poutní mši v univerzitním chrámu v Budapešti. Pouť letos poprvé organizuje Katolická akce vídeňské arcidiecéze. Pozvání do Budapešti vyslovil zdejší světící biskup Péter Erdö, prezident Maďarské katolické univerzity.

Pouť tří zemí - Rakouska, Slovenska a Maďarska - se koná každoročně od roku 1999. Kardinál König se přitom inspiroval poutí jiných tří zemí - italského Friaulu, rakouských Korutan a Slovinska. Tato pouť se koná už téměř 20 let a svědčí o tom, že společná víra dokáže překonávat hranice, rozdílné jazyky i problematické historické vzpomínky.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou