Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Kirche in Not a islám

Datum publikace9. 7. 2002, 19.00
TiskTisk

Mezinárodní katolická podpůrná organizace Kirche in Not (Církev v nouzi) se bude více podílet na výměně názorů s islámem.

Frankfurt (D)/KAP: Za hlavní body činnosti této organizace v budoucím období označil poslední 'Königsteinský kongres', již 50. v pořadí, pomoc pronásledovaným křesťanům a usmíření mezi katolickou a pravoslavnou církví. Motto jubilejního kongresu znělo: 'Jděte ke všem národům - příkaz církvi v globalizujícím se světě'.

Salzburský světící biskup Andreas Laun ve svém vystoupení na kongresu v německém Königsteinu řekl, že musí být dovoleno klást kritické otázky muslimům žijícím v Evropě. Když je možné postavit mešitu v Římě, musí být také umožněno postavit chrám v Mekkce.
Biskup Laun dále upozornil na fakt, že mnoho křesťanů mlčí k důležitám otázkám současnosti.

'Kirche in Not' pomáhá katolické církvi ve více než 130 zemích světa při plnění úkolů duchovní péče.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou