Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Ostrava hostí Katolickou charismatickou konferenci

Datum publikace9. 7. 2002, 15.00
TiskTisk

XIII. ročník Katolické charismatické konference prožijí její účastníci ve dnech 10.-14.7. na zimním stadionu v Ostravě - Porubě.

Ostrava: Hala Sareza na zimním stadionu v Ostravě - Porubě se na pět dní změní v místo, kde se budou katolíci z celé České republiky modlit, poslouchat přednášky a prožívat bohoslužby. Od středy 10.7. až do neděle 14.7. se Ostrava stane dějištěm XIII. ročníku Katolické charismatické konference.
Program zahájí zítra (10.7.) v 18.00 hodin ostravsko-opavský biskup František Lobkowicz při mši v kostele sv. Cyrila a Metoděje v Ostravě - Pustkovci.

Ubytování i stravování pro více než tisíc přihlášených účastníků z České republiky i Slovenska je zajištěno v areálu vysokoškolských kolejí VŠB-TU. Stovky dalších zájemců o přednášky a nabízený program budou do Ostravy dojíždět z blízkých měst a obcí.

'Každoroční setkání hnutí charismatické obnovy v katolické církvi je otevřeno všem zájemcům či sympatizantům nejen z katolické církve a nejen z České republiky,' uvedl P. Bogdan Stepieň, který s týmem spolupracovníků letošní ročník v Ostravě připravuje.
Organizátoři zvolili pro setkání motto z biblického žalmu: 'Svoji naději skládáme v Tebe, Hospodine' (Ž 25,21). V duchu těchto slov se budou nést také přednášky domácích i zahraničních hostů.

Bude mezi nimi také známý francouzský kněz a spisovatel Daniel Ange, kterému v ČR vyšla již řada knih, především pro dospívající mládež. Dále vystoupí manželé Eisenhardovi a Christoph Jakob. Z domácích přednášejících jsou to již tradičně: karmelitán P. Vojtěch Kodet, Kateřina Lachmanová, P. Aleš Opatrný, P. Adam Rucki, P. Michael Slavík a manželé Ženíškovi.
Pořadatelé mysleli také na doprovodný zábavný program. Ve čtvrtek večer budou mít koncert manželé Pinknerovi a předvedou se také klauni z ostravského divadla MIMO.

Poslední den konference navštíví Ostravu také apoštolský nuncius v ČR arcibiskup Erwin Josef Ender, který bude na stadionu celebrovat nedělní mši.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou