Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Holanďané a Němci přijedou pomáhat

Datum publikace10. 7. 2002, 12.00
TiskTisk

Skupinky dobrovolníků ze západní Evropy se v rámci aktivit mezinárodní ogranizace IBO zapojí do projektů Diecézní charity ostavsko-opavské, Charity Opava a Telepace.

Ostrava: V rámci aktivit pro dobrovolníky, které zajišťuje mezinárodní organizace IBO (Internationale Bouworde - Mezinárodní stavební řád), přijedou do ČR brigádníci z Evropy, aby se zapojili do některého z projektu České katolické charity a jiných neziskových organizací.

Jako první přijede skupinka Holanďanů, kteří budou pracovat v Řepišti na Frýdeckomístecku, kde se buduje Dětský domov rodinného typu. Společně s nimi mohou pracovat také chlapci a děvčata z ostravsko-opavské diecéze. Brigáda začíná 14.7. a končí 3.8.
Bližší informace na tel. 069/612 722 762-4 u koordinátora RNDr. Pavla Obluka.

Do projektu se zapojilo také Telepace Ostrava, které bude hostit holandské brigádníky ve dnech 4.-24.8. Skupinku tří chlapců a dvou dívek mohou rozšířit také mladí lidé z Ostravy a okolí, kteří se v létě nudí a rádi by dělali něco užitečného. Komunikovat se bude německy a anglicky a Telepace zajistí stravu, občerstvení, zábavný a kulturní program, pro přespolní případně i ubytování.
Bližší informace na tel. 069/611 64 08.

Ve dnech 18.8.-7.9.2002 přijede do Charity Opava pět dobrovolníků z Německa a Holandska, kteří se budou podílet na pracích v objektech Charity a některých farnostech Opavy a okolí (stavební, pomocné a úklidové práce). Také zde se mohou spolu s nimi angažovat místní dobrovolníci.
'Nabízíme zejména mladým lidem - dobrovolníkům - účast na celém turnusu (tři týdny), což je optimální čas na to, aby se skupina o počtu 6 až 12 lidí dokonale sehrála, navázala kontakty komunikace v německém a anglickém jazyce,' uvedla koordinátorka projektu v Charitě Opavě Mária Durkáčková, která dodala, že uvítají také pomocníky, kteří se budou starat o volný čas zahraničních dobrovolníků.
Podrobnější informace na tel. 0653/61 27 80, 61 27 88 nebo e-mailu charita@opava.cz u koordinárotky projektu IBO.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou