Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Svatoanenské zahradní slavnosti v Žirči

Datum publikace26. 7. 2002, 18.00
TiskTisk

Benefiční Svatoanenské zahradní slavnosti na podporu Domova sv. Josefa se konají v Žirči 27.7. od 13.00 hodin.

Žireč: Na benefiční Svatoanenské zahradní slavnosti a let balónem v sobotu 27.7. zve do Žirče u Dvora Králové Domov sv. Josefa a Městský úřad Dvůr Králové nad Labem.
Po dobu slavností bude až do 18 hodin probíhat v areálu Domova sv. Josefa jarmark a prezentace chráněných dílen, dále bude provozován čajový stan v parku, dětský koutek s poníky a nebude chybět občerstvení. Slavnosti jsou zajištěny bezbariérově, zváni jsou i handicapovaní občané.

Program:
* 13.00 Zahájení a prezentace Domova sv. Josefa
* 14.00 Recitál Jaroslava Síbrta v čajovém stanu
* 15.30 Poutní mše v kostele sv. Anny s udílením svátosti nemocných
* 16.45 Přednáška o hnutí Camphill v Evropě a u nás - naděje pro postižené
* 18.00 Slavnostní odlet balónu
* 18.15 Koncert folkové skupiny Šantré
* 19.15 Koncert komorního souboru Cantus, duchovní hudba a černošské spirituály
* 20.30 Divadelní společnost Líšeň zahraje pohádkovou stínohru Sávitrí, jejíž scénář je inspirován staroindickou bájí z Mahábháraty
* 21.30 Zakončení slavností

Domov sv. Josefa je nestátní zdravotnické zařízení se 14 ošetřovatelskými lůžky. Jeho zřizovatelem je Hospic Anežky České v Červeném Kostelci. Domov se specializuje na rehabilitaci a aktivizaci pacientů s roztroušenou mozkomíšní sklerózou. Pacienti sem přicházejí na maximálně tříměsíční pobyt, někteří jen na krátký, tzv. respitní pobyt. V současné době se vypracovává rehabilitační vícefázový aerobní program. Ze sociálních důvodů a pro nácvik jemné motoriky se tvoří projekt na zřízení chráněných dílen s keramickou, zahradní a textilní výrobou přímo v areálu Domova. Protože většina pacientů postrádá fungující rodinné zázemí, pracuje se rovněž na vybudování dalšího oddělení se 14 místy pro trvalé bydlení.

Kontakt: Domov sv. Josefa, 544 04 Žireč; tel/fax: 0437/622 486; e-mail: hojna@zirec.hospic.cz; bankovní spojení: KB Červený Kostelec, 8282670227/0100, var. symbol 7000.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou