Lupa
Obsah Obsah
Portál

Německo bude dějištěm Světového dne mládeže v roce 2005

Datum publikace30. 7. 2002, 11.00
TiskTisk

Dějištěm v pořadí již XX. světového dne mládeže v roce 2005 se stane německé město Kolín nad Rýnem.

Toronto (Kanada)/ZENIT: Při závěrečné slavnostní mši XVII. světového dne mládeže papež oficiálně oznámil, že místem příštího Světového dne mládeže bude německý Kolín nad Rýnem.
'Jste poutníci a vaše duchovní cesta do Kolína nad Rýnem začíná právě dnes. Kristus Vás tam očekává při XX. světovém dnu mládeže,' prohlásil Jan Pavel II.

Ačkoliv se konalo světové setkání mládeže na mezinárodní úrovni zpravidla po dvou letech, papež tentokrát preferuje, aby se příští setkání uskutečnilo až v roce 2005. Jeho organizátoři by tak měli více času na jeho přípravu a setkání by mohlo přinést ještě více duchovních plodů pro mladé poutníky. (Na přání papeže Jana Pavla II. je od roku 1985 Světovým dnem mládeže Květná neděle, kdy se zpravidla jednou za dva roky setkávají mladí lidé se svými biskupy v jednotlivých diecézích. Další rok pak bývá Světový den mládeže slaven při mezinárodním setkání - jako letos v Kanadě.)

Svatý otec také poděkoval kanadské církvi a všem státním oficiálním představitelům za nemalé úsilí vynaložené při organizaci Světového dne mládeže v Torontu. Závěrečné mše se zúčastnilo přibližně 800 tisíc lidí.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou