Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Já, papež - dokumentární film

Datum publikace14. 8. 2002, 13.00
TiskTisk

Dokumentární film 'Já, papež', založený na vzpomínkách Jana Pavla II., uvede 15.8. v 16.10 hodin 1. program Polské televize.

Varšava (PL)/KAI: Osobní výpověď Svatého otce je doplněna svědectvím významných osobností, mimo jiné např. českého prezidenta Václava Havla, kardinálů Angela Sodana, Jean-Maria Lustigera či českého primase Miloslava Vlka.

Při vykreslení portrétu papeže Jana Pavla II. se autoři soustředili výhradně na vzpomínky samotného papeže, které byly zveřejněny v knihách 'Dar a tajemství' a 'Nebojte se'. Ve filmu je dále použito mnoho archívních dokumentů, řada z nich poprvé.
Film se týká především povolání, kněžství a víry. Už z papežské perspektivy hovoří Jan Pavel II. o náboženských zkušenostech, počínaje raným dětstvím.

Papežovo vzpomínání doplňují reflexe osobností, které hovoří o nejvýznamnějších aspektech současného pontifikátu. Jde o velmi osobní výpovědi. Václav Havel např. vypráví o tom, jak takřka nepostřehl, že se během rozhovoru s papežem začal zpovídat.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou