Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Nový ředitel VOŠP uveden do funkce

Datum publikace14. 10. 2002, 14.00
TiskTisk

Nový ředitel Vyšší odborné školy publicistiky (VOŠP) v Praze, PhDr. Rudolf Vévoda, byl slavnostně uveden do funkce.

Praha: Nového ředitele VOŠP v Praze 1, PhDr. Rudolfa Vévodu, slavnostně uvedl do jeho funkce pražský světící biskup Václav Malý.

Dr. Vévoda se v pátek 11.10. představil učitelskému sboru i studentům. Vyjádřil svoji vizi o dalším směřování školy s cílem získat akreditaci pro bakalářské studium, o potřebě vytvořit 'sehraný tým spolupracovníků' a společně naplňovat a sledovat program školy. Přítomné studenty, budoucí publicisty, vyzval k odpovědnosti při nakládání s informacemi. Poděkoval všem, kteří ve škole dosud působí i všem svým předchůdcům ve funkci ředitele školy.

Cílem VOŠP, kterou v roce 1995 založilo Arcibiskupství pražské, je nabídka alternativního způsobu studia publicistiky, kladoucího důraz na tradiční kulturní a vzdělanostní hodnotové orientace Evropy.
Pomaturitní tříleté studium je na této škole uskutečňováno denní formou a jeho součástí je kromě teoretické přípravy i praktická část studia v oboru. Studenti, kteří si musejí platit stanovené roční školné, mohou po úspěšném ukončení studia používat titul 'diplomovaný specialista v oboru publicistiky'.

Rudolf Vévoda se narodil 27.7.1964 v Třebíči. Vystudoval učitelství všeobecně vzdělávacích předmětů, českého jazyka, literatury a dějepisu na Univerzitě J.E. Purkyně v Brně. Absolvoval v roce 1988, rok poté získal doktorát z dějepisu. Působil na třech gymnáziích jako středoškolský učitel. Později pracoval v Ústavu pro soudobé dějiny Akademie věd ČR v Praze a ve Státním ústředním archivu v Praze. Naposled byl zaměstnán jako odborný asistent Literární akademie soukromé vysoké školy J. Škvoreckého. Působil též jako redaktor v Lidovém nakladatelství a v Lidových novinách.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou