Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Arcidiecézní charita Praha neustává v pomoci postiženým povodněmi

Datum publikace15. 10. 2002, 11.00
TiskTisk

Z evakuačního centra v Praze 8 probíhá přestěhování do charitních zařízení v Praze. Azylový dům v Karlíně již částečně v provozu.

Praha: V evakuačním centru v Praze 8 (ZŠ Burešova) bylo do minulého týdne ubytováno zhruba 80 osob, včetně matek s dětmi. Někteří evakuovaní byli ve špatném stavu, protože v tělocvičně, kde byli ubytováni po 40 osobách, teplota nepřesahovala 15 °C. S lidmi zde sdíleli přístřeší také psi.

Pracovníci Arcidiecézní charity (ACH) Praha, kteří v tomto evakuačním centru prováděli sociální práci, vybrali 4 osoby, které byly okamžitě přestěhovány do charitních zařízení. Jednalo se o 81letou paní s dcerou a 91letou paní se synem.
Na základě sociálního šetření jsou vybírány i další osoby, které se pracovníci ACH Praha snaží umístit do lepších podmínek.

Azylový dům v Praze 8 byl již připojen na plyn, v ubytovně v podkroví je tedy možné poskytovat ubytování. V suterénu a v přízemí domu byly zahájeny stavební práce. Rekonstrukce domu bude ukončena v závěru listopadu t.r.
Jménem postižených lidí pracovníci Charity upřímně děkují všem, kdo jakoukoliv formou pomohli nebo pomáhají.

Kontaktní a sbírková místa ACH Praha - Povodeň:
* Arcidiecézní krizové centrum, Londýnská 44, Praha 2; tel: 224 246 519 nebo 224 246 573; denně včetně sobot a nedělí od 9 do 17.00 hodin
* Centrální Arcidiecézní sklad humanitární pomoci, Dublovice u Sedlčan (okr. Příbram); ředitelka skladu: Anna Kosařová, tel: 318 822 749, mobil 737 282 815; sklad otevřen denně od 8 do 16 hodin (také kdykoliv jindy po telefonické domluvě)

Číslo konta ACH Praha pro dary postiženým povodněmi: 350000749011/0100 u Komerční banky Praha 2.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou