Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Indonéští biskupové odsuzují teroristický útok v Bali

Datum publikace15. 10. 2002, 15.00
TiskTisk

Indonéští biskupové ostře odsoudili teroristický útok v Bali, který je aktem proti lidskosti i Bohu. Současně vyzvali k maximálnímu úsilí při dopadení pachatelů.

Jakarta (Indonésie)/KNA: Teroristický útok v Bali ostře odsoudili katoličtí biskupové Indonésie. 'Byl to zahanbující skutek, neboť útok byl metodicky připraven a záměrně proveden tak, aby způsobil smrt tak velkému množství lidí,' uvádí se v prohlášení biskupské konference uveřejněném v pondělí v Jakartě.

Biskupové současně vyzvali vládu k bezodkladnému pátrání po osobách odpovědných za tento strašný čin. Útok byl zaměřen 'rovněž proti Bohu stvořiteli, neboť Bůh lidi a život miluje. Bomba však tyto lidi milované Bohem zranila a zabíjela,' uvádí se v prohlášení.
Biskupové zdůraznili, že v této chvíli jde především o to nalézt pachatele. Přitom by měla indonéská vláda spolupracovat se všemi, kteří svými informacemi mohou k dopadení teroristů přispět.
Útok v Bali byl 'zločinem provedeným lidmi proti lidskosti,' uvádí se dále v prohlášení biskupů. Proto nelze tento čin ospravedlnit důvody náboženskými, etnickými, či politickými.
V závěru svého prohlášení varují biskupové před jakýmikoliv akty nenávisti a pomsty.

Mluvčí katolické diecéze Denpasar v Bali uvedl, že povzbudil všechny katolíky v zemi, aby pomohli v této kritické situaci dárcovstvím krve, které je v současnosti v indonéských nemocnicích akutní nedostatek.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou