Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Prof. Mlčoch viceprezidentem Mezinárodní asociace pro křesťanské sociální učení

Datum publikace15. 10. 2002, 13.00
TiskTisk

Další významné mezinárodní ocenění práce prof. Lubomíra Mlčocha.

Angers (F): Mezinárodní asociace pro křesťanské sociální učení (Association Internationale pour l´Enseignement Social Chretien) se sídlem v Ženevě zvolila na svém zářijovém zasedání ve francouzském Angers nové vedení.
Prezidentem asociace byl zvolen prof. Manfred Spieker (Německo), viceprezidentem prof. Lubomír Mlčoch z Univerzity Karlovy v Praze. Čestným prezidentem je kněz, prof. Patrick de Laubier (Francie).
Dále výbor rozhodl, že příští výroční konference se bude konat počátkem září 2003 v Praze.

Lubomír Mlčoch se narodil v Troubkách nad Bečvou. Po studiích na Vysoké škole ekonomické pracoval po dlouhou dobu normalizačního komunistického režimu jako vědecko-ekonomický pracovník v Tesle Holešovice. Od roku 1993 přednáší na Fakultě sociálních věd UK a od roku 1997 je jejím děkanem. 12 let se aktivně podílí na životě Sekulárního řádu sv. Františka v České republice, České křesťanské akademie a Mezinárodní asociace pro křesťanské sociální učení. V roce 1998 byl pověřen Českou biskupskou konferencí přípravou Listu k sociálním otázkám v ČR, který byl předložen k veřejné diskusi 17.11.2000 pod názvem 'Pokoj a Dobro'. Ve své vědecké a publikační činnosti se zabývá otázkou etiky a ekonomie i morálních základů tržního hospodářství.
Papež Jan Pavel II., dekretem kardinála státního sekretáře Angela Sodana ze dne 3.7.2001, udělil prof. Lubomíru Mlčochovi Papežský řád svatého Řehoře Velikého za příkladný křesťanský život aktivního laika v naší společnosti i za práci pro církev.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou