Lupa
Obsah Obsah
Portál

Podzimní setkání mládeže litoměřické diecéze

Datum publikace18. 10. 2002, 11.00
TiskTisk

V pořadí již 26. diecézní setkání mládeže alias 'Požďárské setkání' se uskuteční v sobotu 19.10. v Lounech.

Louny: Program bude zahájen v 9.30 hodin v Kulturním domě v Lounech (Husova 2382). Účastníci, kteří přijedou už v pátek, se mají hlásit na recepci na faře naproti kostelu (Beneše z Loun 136). V sobotu je recepce v Kulturním domě.

Setkání mladých lidí z litoměřické diecéze bude doprovázet i Jubilejní kříž světových dnů mládeže - tzv. 'Kříž mládeže', který v roce 1984 svěřil papež Jan Pavel II. mladým lidem, aby ho nesli do světa jako symbol lásky Ježíše Krista. Následně bude kříž putovat po celé diecézi (viz níže).

Z programu: historie putovního kříže, promítání videofilmu z 3. celostátního setkání mládeže, adorace, průvod s křížem městem, mše celebrovaná biskupem Josefem Kouklem.
Setkání bude zakončeno mší od 15.00 hodin v kostele sv. Mikuláše.

Po diecézním setkání bude následovat od 19.00 hodin v Kulturním domě 3. reprezentační ples mládeže, který potrvá do půlnoci. Předtančení! Bohatá tombola! Půlnoční překvapení! Hraje hudební skupina Golden city band. Během plesu bude v odlehlých prostorách zajištěna výuka tanců.
Zájemcům bude umožněno přespání do neděle.

Tzv. 'Kříž mládeže' bude po diecézním setkání putovat po diecézi podle následujícího harmonogramu:
* neděle 20.10. - Litoměřice, katedrála sv. Štěpána, při mši od 10.30 a následně od 15.00 hodin při adoraci v Diecézním domě kardinála Trochty
* pondělí 21.10. - Liberec, kostel Sv. Kříže (Malé nám.), při mši od 18.00 hodin
* úterý 22.10. - Mladá Boleslav, kostel sv. Jana Nepomuckého, při mši od 18.00 hodin
* středa 23.10. - Ústí nad Labem, kostel Nanebevzetí Panny Marie, při mši od 18.00 hodin
* čtvrtek 24.10. - Most, kostel sv. Václava, při mši od 18.00 hodin
* pátek 25.10. - Chomutov, při mši od 18.00 hodin.

Poté bude kříž převezen do Prahy, na další pouť po naší zemi.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou