Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Setkání jezuitských provinciálů

Datum publikace23. 10. 2002, 15.00
TiskTisk

Představení jednotlivých provincií Tovaryšstva Ježíšova (jezuitů) z Evropy, Blízkého východu a Ruska se setkají ve dnech 24.-30.10. ve Vídni.

Vídeň (A)/KAP: Konference, jejímž cílem je zintenzivnění spolupráce jezuitů v souvislosti s novými výzvami ve společnosti a stále užší politické a hospodářské integrace zemí Evropy, se uskuteční v Domě kardinála Königa v rakouské metropoli. Některých zasedání se zúčastní i generální představený jezuitů Peter-Hans Kolvenbach SJ. Do Vídně přicestuje 35 provinciálů, kteří reprezentují 7.400 jezuitů, působících v 31 zemích.

Tovaryšstvo Ježíšovo (Societas Jesu) mělo k 1.1.2002 20.741 členů, a je tak nejpočetnější katolickou řeholí. Je výhradně mužským řádem (nemá ženskou větev) a jeho členové jsou buď kněží nebo řeholní bratři (= jezuité nevysvěcení na kněze).
Mezi hlavní poslání jezuitů patří služba víře a šíření evangelní spravedlnosti solidaritou s chudými lidmi, mezináboženský dialog, ekumenismus, výchovná, vzdělávací a vědecká činnost, sociální apoštolát i práce ve veřejných sdělovacích prostředcích.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou