Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Zdravotní stav tří slovenských biskupů po autonehodě je stabilizovaný

Datum publikace24. 10. 2002, 14.00
TiskTisk

Při dopravní nehodě 22.10. byli zraněni bratislavsko-trnavští biskupové: arcibiskup Ján Sokol a oba světící biskupové, Štefan Vrablec a Dominik Tóth.

Bratislava (SK)/TK KBS: K dopravní nehodě došlo 22.10. vpodvečer nedaleko obce Bučany u Trnavy, ve směru do Piešťan.
Jak informoval primář Kliniky úrazové chirurgie Fakultní nemocnice s poliklinikou v Trnavě Ján Kuchta, arcibiskup Sokol utrpěl pouze lehčí zranění a pokud nenastanou komplikace, může být koncem tohoto týdne propuštěn do domácího léčení.

Zranění středního a těžšího stupně však utrpěli světící biskupové Vrablec a Tóth. Jedná se zejména o zranění končetin a zlomeniny žeber. Podle primáře Kuchty nelze zatím u těchto pacientů určit dobu hospitalizace, ale jejich zdravotní stav je stabilizovaný a nejsou v bezprostředním ohrožení života.

Neúčast tří biskupů bratislavsko-trnavské diecéze na 43. plenárním zasedání Konference biskupů Slovenska, které dnes končí ve Spišské Kapitule, nenarušilo jeho průběh.

Kontakt: Arcibiskupský úřad, Hollého 10, 917 66 Trnava; tel: +421/33/55 11 632; fax: +421/33/55 11 224; e-mail: abu@abu.sk.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou