Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Al-Káida se pokoušela zavraždit Svatého otce

Datum publikace12. 11. 2002, 16.00
TiskTisk

Teroristická organizace Al-Káida plánovala v 90. letech minimálně dva atentáty na papeže Jana Pavla II.

Vatikán/KNA: Informace o připravovaných atentátech na hlavu katolické církve přinesl britský list Times ve svém nedělním vydání s odvoláním na informace filipínských tajných služeb. Podle těchto informací stál za přípravou atentátů Chálid Šejch Mohammed, který patří patří rovněž mezi hlavní viníky teroristických útoků proti USA z 11. září loňského roku. Podle dokumentů poskytnutých filipínskou rozvědkou měl být Svatý otec zavražděn během svých návštěv na Filipínách.

Svatý stolec zatím na tyto zprávy nijak neragoval. Faktickou reakcí na informace obdobného charakteru, které se objevily již dříve, jsou zpřísněná bezpečnostní opatření před vstupem do Svatopetrské baziliky a na další místa uvnitř Vatikánu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou