Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Křesťané v Bagdádu se uchylují do kostelů

Datum publikace1. 4. 2003, 17.00
TiskTisk

Křesťané v Bagdádu prchají během bombardování do kostelů a společenských center. Sdělila to v Mnichově mezinárodní katolická podpůrná organizace 'Kirche in Not/Ostpriesterhilfe' s odvoláním na apoštolskou nunciaturu v Bagdádu.

Bagdád (Irák)/KNA: V kostelích a klášterech zůstávají lidé i v noci a společně se modlí. Apoštolský nuncius arcibiskup Fernando Filoni uprchlíky návštěvuje a snaží se je utěšovat a uklidnit.

Z 23 milionů obyvatel Iráku se 97 % hlásí k islámu, zhruba 3 % Iráčanů jsou křesťané. Polovina z toho katolíci, kteří většinou patří k chaldejské církvi, jež je ve spojení se Svatým stolcem. Katolická církev v Iránu odvozuje svůj původ od apoštola Tomáše, který v této oblasti konal první křesťanské misie v letech 42 až 49 po Kristu.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou