Lupa
Obsah Obsah
Portál

Kubánská vláda varuje před modlitbami za zatčené disidenty

Datum publikace22. 5. 2003, 16.00
TiskTisk

Kubánská komunistická moc pronásleduje křesťany, kteří se modlí za vězně svědomí.

Havana (Kuba)/KNA: Kubánští bezpečnostní úředníci varovali křesťany před modlitebními shromážděními za zatčené disidenty. Mluvčí kubánské nadace pro lidská práva Alain Leon Gomez řekl novinářům v Havaně, že se mu dostalo důrazného varování před pokračováním v organizování společných modliteb za kubánské vězně svědomí.

Leon Gomez je koordinátorem modlitebních shromáždění za více jak 30 politických disidentů a novinářů, kteří byli v dubnu během řady policejních zátahů zatčeni a mnozí již odsouzeni k dlouholetému věznění. Společná modlitební společenství se konají každou středu večer v soukromých domech křesťanů. Na deset minut jsou přitom za oběti komunistické zvůle zapáleny svíčky. Leon Gomez prohlásil, že navzdory vlně represí budou křesťané v modlitebních shromážděních pokračovat.

Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou